Compuprobs

Vandaag was er in de Brabanthallen een PC Discount XXL beurs. Wat een perfecte timing. M’n loon afgelopen week binnen gekomen, dus dat kon ik mooi uit gaan geven op deze beurs voor nerds, geeks, en flight-simulator liefhebbers (wtf doen die lui daar altijd?!).

Ik wilde al vroeg aanwezig zijn, en na een half uur zoeken naar de juiste ingang (handig, als dingen goed aangegeven staan), kwamen ik en mijn beide broertjes eindelijk bij de kassa aan. Snel de entree betalen, wachten op die doos achter de kassa, en naar binnen!

Linksaf, printpapier, TomToms, illegale dvd’s en games, duiters, printer inkt, en een drietal kraampjes met dingen waar je wat aan hebt. Een daarvan was Weizel, waar ik vorige keer een setje geheugen had gehaald. Maar dat viel me niet echt in de smaak – illegale duitsers altijd -, dus besloot ik een keuze te maken tussen ACC en Thelcomputers. Na wat op en neer geloop tussen beide kraampjes, gezeur van m’n broertjes, en vangen van papier (ja, ze gooiden niet met muismatten, maar met papier dit keer… cheapass), ging ik voor Thelcomputers, en nam de AMD Athlon 64×2 4200+ “Windsor” processor (boxed), in combinatie met het moederbord ASRock ALiveSATA2-GLAN.

Verder was er niet veel te beleven, maar moest ik nog steeds een voeding, videokaart en geheugenreepje hebben. Dus, op naar de MyCom!

Na een eindje lopen kwamen we aan bij deze winkel, en na wat rondzoeken liep ik een minuut of tien later naar buiten met een 430W voeding (sorry, merk vergeten), een
Asus GeForce 7600GS TOP SILENT 512MB videokaart, een reepje DDR2 512 MB PC4200/533 Corsair geheugen en een Western Digital SATA hardeschijf van 160GB.

Basicly heb ik nu een complete pc, behalve een kast… En die kast heb ik thuis nog liggen. Mijn ‘oude’ pc gaat er namelijk helemaal uit, en alle nieuwe onderdelen komen erin.

Na een middagje klooien, schroeven, handleidingen lezen, passen en meten, kwam ik tot de conclusie dat hij niks doet. Alles zit (volgens mij, en volgens mijn pa, die een flink aantal jaar computers heeft geassembleerd), helemaal goed. Als ik op de power knop druk, gaat er stroom door de machine; de ventilator op de processor draait, de harde schijven worden ingeschakeld, de dvd brander begint op te starten… en dat was het. Geen beeld, geen piepjes, geen niks. Vreemd…

Op dit moment zitten we nog steeds even ver. Ik ben samen met Jasper aan het zoeken op het web naar een oplossing, maar met niet al te veel succes. Mocht iemand iets weten, of misschien tips hebben, lemme know please! Ik wil m’n eigen pc! :'(

7 thoughts on “Compuprobs

 1. Goddamn man! Het zit je niet mee met die PC ;_;

  * Je hebt neem ik aan het ook al zonder video kaart geprobeerd? dus met de onboard VGA poort?
  * Heb je al een ander scherm geprobeerd? Misschien dat ie wel wat doet, maar dat je het niet ziet.
  * Geen piepjes is freaky. Heb je het luidsprekertje wel aangesloten? :D

  Zal ik anders binnenkort ook nog effe langs komen? Ik heb deze week toch nog vakantie :) Niet dat ik zo’n Windows expert ben, maar hardware kom ik nog wel uit :) En een frisse blik op het geheel levert misschien net dat gene op dat je nodig hebt. Ik doe’t met alle liefde hoor…

  Overigens wist ik helemaal niet dat je broers hebt. Natuurlijk heb ik er nooit naar gevraagd, maar het is alsnog leuk om het te weten

 2. Er is geen onboard VGA. Ben dus ook al aan het zoeken naar een gewone PCI videokaart. Ik zou zweren dat we er nog eentje hadden, maar kan ’em niet vinden?
  Scherm doet het wel op een andere pc, en zowel met mijn eigen tft scherm, als met dat oude crt ding werkt het niet.
  Als ik ram eruit haal, piept ie wel, dus luidsprekerstekkertje zit goed.
  Zonder harde schijven komt ie ook niet verder. En het maakt niet uit of ik er een SATA of IDE hardeschijf aan hang.
  Ik heb overigens 2 broertjes; Jeffrey (18) en Budi (13). (;

 3. Kan natuurlijk zijn dat je videokaart gewoon gaar is. Dat ie wel van alles doet, maar dat je het gewoon niet ziet…

  Ik heb helaas geen losse VGA kaarten meer liggen, de laatste die ik had ging met m’n dikke tower de deur uit ;_; Als je er geen kan vinden kan ik wel effe rondbellen langs m’n collega’s uit de buurt.

 4. Mjah, ik heb nog wel wat pci zut liggen.. maar verder heb ik geen DDR2 om te testen, en geen AM2 proc of mobo om te testen :{ dus verder dan voor de 523ste keer alle kabels en jumpers nakijken, en dus kijken of mycom je een brakke asus kaart heeft gegeven (kunnen zelfs niet de pci-express port checken, gezien ik naast de pci alleen nog maar agp heb :{ ) en mycom is ook niet de relaxte met service dat je zonder problemen even bij hun kunt komen testen ofzo :{ mmmm..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *