34.041

34.000. Dat is flink veel. Maar 34.000 wat? 34.000 euro? Dat is altijd welkom. 34.000 bezoekers op mk.net? Als je searchengine crawlers meetelt, vast wel. 34.000 spammails ontvangen? Over die jaren dat ik mezelf online begeef, ongetwijfeld.

Nee, deze 34.000, of 34.041 om precies te zijn, staat voor het aantal records dat in de MySQL database stond, onder de tabel ‘wp_ezscrobbler_cache’. Deze hoort bij de EZ-Scrobbler plugin voor WordPress. Deze plugin laat zien wat er momenteel op mijn last.fm account te zien is – het laatst gespeelde nummer op mijn computer. Maar zoals inmiddels ook op de site van deze plugin staat, zit er een kleine bug in, die er voor kan zorgen dat de cache (in gewone mensen-taal, ‘tijdelijke bestanden’) niet verwijderd wordt. En dat gebeurde dus ook bij mij.

Het is grappig een database te hebben die 120 MB groot is, en na het legen van deze cache nog maar 5 MB in beslag neemt. Ik denk dat mijn webhost een beetje vrolijker is geworden. Inmiddels gebruik ik een andere plugin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *