Goedkoper bellen

Om de zoveel tijd is het weer eens raak. Zo ook afgelopen avond. Ik werd gebeld door een anoniem nummer. Daar veel mensen direct ophangen, ben ik dan meestal nog wel zo sociaal op om te nemen, en met een simpele ‘Hallo?’ te groeten. Maar na een seconde of 5 hoorde ik geen reactie, dus besloot ik maar weer op te hangen. Zeker zo’n prankcall. Net voor ik ophing hoorde ik echter nog een stem iets zeggen, maar die stem was net te laat om een druk op dat mooie rode knopje te voorkomen.

Als het belangrijk is, bellen ze nog wel terug. En dat deden ze, zo’n 20 minuten later. Wederom een anoniem nummer, en dus neem ik wederom op met ‘Hallo?’. En omdat ik wist dat het eventjes zou duren eer er iemand iets ging zeggen, wachtte ik netjes. En ja, na een paar secondes hoorde ik een andere stem. Ene Miranda, van Tele2, nog steeds mijn provider voor mobiele telefonie. Het gesprek ging ongeveer zo:

‘Hallo?’
– ‘Hallo, met Miranda van Tele2. Spreek ik met dhr. Jimmy?’
‘Volgens mij wel, ja.’
– ‘Ah, okay. U belt met Tele2, toch?’
‘Myup.’
– ‘Nou is het ons opgevallen dat u voor 44 euro per maand opwaardeert, en dat kan veel goedkoper.’
‘Oh?’ [op dit moment wist ik waar het heen zou gaan…]
– ‘Ja, want als u een abonnement neemt voor 15 euro per maand krijgt u 100 belminuten, en ook nog eens een gratis telefoon erbij!’
‘Nou, ik ben eigenlijk best wel tevreden met mijn telefoon [het ding heeft me 100 euro gekost], en die 44 euro per maand is gemiddeld? De ene keer waardeer ik 50 euro per maand op, en de volgende keer doe ik drie maanden met 20 euro beltegoed, zoals ik de afgelopen drie maanden heb gedaan. Ik heb dan ook geen zin om een contract aan te gaan en iedere maand die 15 euro te betalen, en dan zo nu en dan ook nog eens extra te betalen als ik er overheen zit…’
– ‘Ah, ja. Maar nu belt u voor 35 cent per minuut, en dat zou dan 15 cent per minuut worden.’
‘35 cent? Ik dacht dat het maar 14 cent per minuut kostte?’
– ‘Oh, u belt met Champion?’ [de internetopwaardeervariant van prepaid bellen]
‘Ja.’
– ‘Oooh, dan heeft het voor u helemaal geen zin, nee. Champion is inderdaad goedkoper.’

En toen volgden nog wat woorden van iemand die niet precies wist hoe ze zich uit de situatie moest redden. Waarom wist Miranda niet voordat ze ging bellen naar me, dat ik met Champion bel? En waarom is dit niet de eerste keer dat dit gebeurt? Ongeveer een jaar geleden probeerde ook al iemand me over te halen om een abonnement te nemen. Toen zou sms’en 10 cent kosten, in plaats van de 7 cent die ik toen betaalde (en nu nog steeds).

Leuk geprobeerd, maar ik was nog wakker. Ik vraag me af hoeveel mensen er wel in trappen, en vervolgens met een hogere telefoonrekening komen te zitten. Moraal van het verhaal; blijf alert!

One thought on “Goedkoper bellen

  1. Ik denk dat het dan maar eens hoognodig tijd wordt dat ik erachter kom hoeveel ik betaal voor mijn smsjes :)! Trouwens, goed afgehandeld, zo maar een telefoniste met een mond vol tanden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *