Lycos webhosting

“Lycos groep is de Internet hosting leider sinds 1995 en biedt een snel en betrouwbaar netwerk aan.”

Dat was een van de redenen waarom ik zowel mudkips.nl als eatenbrains.com geregistreerd heb bij Lycos. En de afgelopen 2 jaar heb ik dan ook weinig problemen gehad met Lycos. Tot, je raadt het al, nu!

Lycos Europe heeft namelijk besloten te stoppen met hun portal en hostingdiensten. Vanaf begin 2009 zullen daarom de domeinnamen mudkips.nl en eatenbrains.com komen te vervallen. En dat is niet bepaald de bedoeling.

Nu hebben afgelopen week klanten van Lycos een aanbieding gekregen om hun webzaken te vervolgen bij STRATO. Leuk en aardig, maar een snel rekensommetje doet mij vertellen dat ik dan niet bepaald goedkoper uit ben. En daarom wil ik het liefst weg van Lycos én STRATO.

Eatenbrains.com wil ik voor het gemak maar overgooien naar DreamHost, waar o.a. MK.net, DeshimaSounds.com en SuperEuroFlash.com ook huisvesten. Afhankelijk van de valutakoersen scheelt dat qua kosten niks met STATO. En het is allemaal vele malen makkelijker in te stellen, omdat de daadwerkelijke hosting ook bij DreamHost is.

Voor mudkips.nl denk ik dat ik maar verhuis naar TransIP, waar momenteel ParaPara.nl en SuperEuroFlash.nl zitten te chillen. Niet per se goedkoper, maar (volgens mij) wel betrouwbaarder. En dat laatste is goed!

Mooi, weten we dat ook weer! Toch?
Nou, soort van. Het probleem is namelijk de verhuizing zelf. Mensen die het ooit hebben moeten doen, weten waar ik over praat. Het daadwerkelijke overzetten van de domeinnamen kost gigantisch veel regelwerk. Zo wil DreamHost graag de AUTH-code voor EB.com hebben, zodat ze het kunnen verifiëren. Maar Lycos is nou weer zo lief om die niet te geven. Jippie! EatenBrains verloopt eind januari, en als ik het moet opzeggen, moet dat 30 dagen van tevoren. Leuk, want nu de Kerst eraan zit te komen, is het erg waarschijnlijk dat mijn supportticket pas halverwege februari beantwoord wordt. Jippie!

Van mudkips.nl blijf ik nog eventjes af. Dat gaat hopelijk wat beter en sneller, maar je weet maar nooit… Ik hoop alleen wel dat m’n domeinen niet zomaar algemeen goed worden, waarna domeinkapers ze weer een aantal jaar vasthouden. Bitches.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *