Anime 2008

Afgelopen weekend was het weer eens zo ver. Tijd voor het jaarlijks terugkerende evenement Anime 200x (ook wel bekend als ‘animecon’). Van vrijdag tot zondag ongestoord anime kijken, manga lezen, shoppen in de dealer room, gamen en natuurlijk socializen met medefans. Wat wil de stereotype otaku nog meer? =)

Zelf ben ik, eerlijk gezegd, niet meer zo heel erg into de anime/manga scene. Ik kijk af en toe nog wel eens een serie, maar manga lees ik bijvoorbeeld niet meer. Maar dat maakte het weekend niet minder leuk, want veel van mijn vrienden, wie overigens in dezelfde categorie vallen, komen ook gewoon. De meesten hebben daarbij ook een functie binnen de organisatie. Stafflid (vergelijkbaar met bestuur), senior (vergelijkbaar met supervisor) of gopher (vrijwilliger), of net als ikzelf, steward!

Zijnde steward ben je verantwoordelijk voor het welzijn van de gasten. Je bent een soort gastheer van de conventie. Mochten mensen vragen hebben, kunnen ze bij jou terecht, maar je zorgt er ook voor dat alles veilig verloopt. Te veel mensen in dezelfde ruimte is een no-go, en iedereen moet netjes in een rij wachten tot ze binnen kunnen. Ik deed het dit jaar voor de derde keer, en nog steeds met plezier. Af en toe een praatje maken met mensen, overal inzetbaar zijn en de hechte groep die de stewardcrew reeds is maken het allemaal erg goed te doen.

Verder was ik natuurlijk ook nog aanwezig met de parapara workshop namens Super Euro Flash! Een flinke groep mensen heeft er de routines van Gina G – Ooh Ah (Just A Little Bit) en Daniel – Full Metal Cars geleerd. Dit was erg gezellig en goed verlopen allemaal, en nadat we alles nog eens op film hadden gezet (komt zo snel mogelijk online!), zijn er ook nog een flink aantal promo-dvd’s uitgedeeld. Fun fun fun! We hebben er ook een aantal nieuwe leden aan overgehouden, en dat maakt het allemaal natuurlijk nog veel leuker.

En het laatste waar ik nu over wil schrijven, is de Jpop disco van vrijdagavond. Samen met Neodash Zerox (Jody ;P) had ik ruim 3 uur te vullen met muziek. Helaas kwam het niet echt van start, omdat ten tijde van het begin de dealer room nog een tijdje open was, maar geleidelijk aan werd het steeds drukker en drukker, tot het op een gegeven moment nog flink gezellig werd (na ongeveer een half uur/drie kwartier). Ik begon toen net wat R&B-achtige muziek te draaien, en dat werkt altijd goed. Halverwege nog wat vette DANCE☆MAN tracks gedraaid, voor de retro disco vibes, en dat werd beter opgevangen dan ik had verwacht. Wat op zich niet verkeerd is. Verwacht de volgende keer nog wat meer classics van onze afro Japanner.

Na in totaal anderhalf uur pop (achtige) muziek gedraaid te hebben, zijn we overgeschakeld op muziek zoals die populair is in Japanse clubs. Na een kwartier hyper techno door NDX, kwam een twintigtal minuutjes eurobeat door MK☆. En jeetje, wat is eurobeat onmixbaar. Serieus. Respect aan iedereen die het goed live kan mixen. Ik probeerde er wat van te maken, maar het werd uiteindelijk veel start/stop-achtige mixtechniekjes. Op zich niet slecht, maar het móet beter kunnen!

Vervolgens mijn half uur trance. Hands up trance. Commercial trance. Dance core. Cascada trance. Special D trance. Hard trance. Wat je het maar wil noemen. Oorspronkelijk niet echt Japans, maar momenteel wel megahot in Japan. En ook in Nederland. Ik was stiekem een beetje bang dat het niet aan zou slaan, maar iedereen bleef, en bleef ook dansen. Geweldig! Stiekem was ik best wel een beetje trots op mezelf, en heb me uiteindelijk een kwartier lang echt vermaakt. Mede-DJs kunnen het beamen; een crowd die los gaat op jouw setkeuze waar je een flinke tijd aan gewerkt hebt, is echt awesome!

Na dat halve uurtje MK☆, was mijn tijd op, en nam NDX het over met J-core (Japanse hardcore). Ik vind het rotherrie, maar er waren nog een aantal mensen die vrolijk rond bleven stuiteren. Zelfs nadat ik op een gegeven moment tóch maar m’n oordopjes indeed. Even het gehoor wat rust geven.

Het was een best geslaagde avond geworden, ondanks de slechte start, en het feit dat de karaoke ook de hele tijd door bleef gaan. Als dat event er niet geweest was, was het écht vele malen drukker geweest. Ach ja.

Afgezien van wat kleine minder plezante dingen (een uitvallende Wii tijdens het Pokémon tournament, een meisje dat opeens besloot flauw te vallen toen ik in de buurt was, geen geweldig avondeten in het hotel, twee uur lang stilstaan alvorens en tijdens de cosplay competitie, en slapeloze nachten), heb ik me alsnog vermaakt, en zie ik alweer uit naar volgend jaar. Misschien tot dan? :D

En, exclusief, een premiere van de disco van de vrijdagavond, live-rip enzo (vandaar dat er een paar flink veel fouten in zitten). Later te downloaden vanaf www.supereuroflash.com. Wees gewaarschuwd, het is een file van ongeveer 275 MB, en het duurt ongeveer 3 uur en 15 mins. ;)

[audio:animecon 2008.mp3]