Praten met vreemdelingen

Internet staat tegenwoordig voor een aantal dingen. Naast porno, spammailtjes en films downloaden, staat internet nog steeds voor communicatie. En vooral anoniem, zo is de laatste tijd een grote trend. Nou ja, op zich was dat al sinds den beginne zo, maar de laatste tijd ligt er een veel grotere nadruk hierop. Sites zoals Hyves, Facebook of Twitter gaan vooral in op de communicatie. Deze communicatie vindt echter veelal plaats tussen mensen die elkaar in het echte leven al kennen. Niet zo anoniem, dus.

Dat zag Leif K-Brooks, en hij besloot om een service te beginnen waarmee het mogelijk is om met vreemdelingen te praten. Omegle was het resultaat.

Het concept is simpel. Omegle verbindt jou met een andere willekeurige gebruiker van de site, om zo een één-op-één gesprek te hebben. Er is geen mogelijkheid om je schermnaam aan te passen, dus jij heet ‘You’, terwijl de ander ‘Stranger’ heet. Je kan de gebruikelijke ‘asl‘ vragen, maar het is vele malen leuker om gewoon direct een gesprek te beginnen. Vooral een serieuze vraag is een goede opener. En anders kan je altijd nog vragen hoe het weer is aan de andere kant van de lijn.

Niet zo zeer omdat het technisch hoogstaand is, maar meer omdat het idee erachter zo geweldig is. Je raakt in contact met een vreemdeling, maakt een praatje, en wanneer deze voorbij is, gaat ieder zijn eigen weg. Alsof je zomaar iemand op straat aanspreekt. Als de andere persoon geen spammer of grapjas is, kun je best interessante gesprekken voeren. Ik raad je aan het eens uit te proberen, maar houd er wel rekening mee dat de voertaal Engels is.

6 thoughts on “Praten met vreemdelingen

  1. levert idd soms leuke gesprekken op :) hoewel meer dan de helft van je gesprekken met trolls of weirdo’s zullen zijn ;)
    Dan is het anoniem zijn, en de grote ‘disconnect’ in je chat venster om het gesprek per direct te beëindigen wel erg aantrekkelijk :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *