Q-day

Vanda… Gisteren was het Koninginnedag, en voor de verandering was er een keer iets te doen in D’n Bosch. De koningin kwam namelijk op bezoek! So what, big deal, you might ask. En dat is precies wat ik ook dacht. Ze komt immers ook niet kijken als ik ergens heen ga. Nee, dat was niet veel speciaals.

Wat specialer was, was het feit dat Dominique van Hulst, aka Do, voor de koningin zou gaan optreden, en een cover van ‘Brabant’ van Guus Meeuwis zou zingen. Dát wilde ik wel graag eens horen (en zien).

Om 12.00 uur zou Bea & co. hier in de stad aankomen, maar dat werd ietsie later. Boeiend; het was goed weer. Rond 13.00 uur zouden ze bij het stadhuis op het bordes staan, vanwaar tegenover Do haar het nummer zou toezingen. Dit werd uiteindelijk 13.45 uur, en Do was nergens te bekennen (en dat is maar goed ook, want die random sophraan, musicalzanger en koor hadden het nummer verklooid). Waar was ze dan wel? Ergens backstage ofzo. Bummer.

Nadat mevrouw de koningin uit het zicht verdwenen was (koffie en Bossche bollen van de Groot in het stadhuis eten), kreeg iemand naast mij een SMS dat Do zou optreden op het grote podium wat aan de andere kant van de Markt stond. Awesomecool!

Ik snel met de stroom mensen mee (aangezien ik dus nog voor het stadhuis stond), en na wat wurmen, duwen en ‘oops sorry’s stond ik redelijk in het midden, met genoeg ruimte om me heen om te ademen.

EN TOEN KWAM DO! :D

Ze begon met ‘Brabant’ alsnog te zingen. Klinkt tienduizendmiljoen keer beter dan voorheen. Uber <3. Daarna de candlelight versie (aka DJ Sammy-loze versie) van Heaven, premiere van haar nieuwe single die binnenkort uit zou moeten komen, en daarna nog wat swingende covers.

Die Do is echt net de Nederlandse Christina Aguilera (van haar album Stripped, niet de latere stuff). Geweldige stem, zelfs live.

Ik had graag wat live geluidsrecordings gemaakt, maar ik had daar geen device voor. Jullie zullen het dus moeten doen met foto’s (die ieder moment in de gallery staan).

En daarna kon ik lekker naar huis lopen (aangezien mijn ouders al eerder huiswaarts waren gegaan, en ik no-way in die overvolle bus ging zitten). Maar niet zonder eerst langs the House of Sounds langs te gaan, en mezelf daar weer wat cd’tjes rijker te maken.

Strike – I Have The Peace, La Bouche – Fallin’ In Love en Scooch – More Than I Need To Know, allemaal CD Singles. Scooch is trouwens de UK inzending voor Eurovision dit jaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *