Bowling

Nieuwe categorie; bowling! De sport die ik beoefen. Af en toe zal ik wat over m’n laatste vordering blaten, maar ook zal ik proberen om zo nu en dan wat meer info te geven in de sport, of er korte artikeltjes over te schrijven.

Ik had gisteren trouwens nog een toernooi gespeeld.

Laat ik dan maar meteen een eerste post maken. Gisteren heb ik in Breda een toernooi gespeeld bij de jeugd. Nu weet ik, ik ben geen jeugd meer (t/m 18 jaar). Maar dit toernooi was een soort double-toernooi waarbij een jeugdlid met zijn of haar ouder moest spelen. Aangezien Jeffrey (mijn oudste broertje) meespeelde met mijn vader, en mijn moeder niet kan spelen, moest ik met Budi spelen. Vorig jaar hadden we dat ook gedaan, en toen hadden we gewonnen!

De opzet van het toernooi is een beetje ongebruikelijk. Je speelt met 2 personen 1 game. Persoon 1 gooit de 1e, 3e, 5e, 7e en 9e frame, en persoon 2 gooit de 2e, 4e, 6e, 8e en 10e frame (plus extra worp). Budi wilde als eerste gaan, dus had ik de laatste frame telkens.

Dit jaar ging het niet zo makkelijk (waarom vallen de strikes wel bij het ingooien, maar niet tijdens de wedstrijd?). We hadden 169, 186, 144 en 186 gegooid, met een totale scratch score van 685. We hadden 28 handicap per game, dus een uiteindelijke score van maarliefst 797. Vorig jaar hadden we rond de 860. Met deze score waren we 5e geworden. Jammer dat de derde game niet helemaal lekker ging. :(

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *