NEDRRLANDS

Dat heb je niet in België, en daar moeten we trots op zijn. We moeten onze taal behouden, want eeniedere Nederlander begrijpt je wanneer je het gebruikt. Het verbindt ons, en het zorgt ervoor dat we het gezellig hebben met elkaar. Het is dan ook niet zonder reden dat ik de ganse tijd door ieders neus boor dat er een taalfout in een stuk tekst staat.

Blijkbaar hebben mensen veelal moeite met het spellen van sowieso (van ‘zowiezo’ tot ‘zo-i-so’), en ook het gebruik van de simpele d/t-regel blijkt toch erg lastig voor sommigen. En zojuist lees ik het bericht dat ‘hun’ voortaan door het leven mag gaan als onderwerp. Dat is toch van den gekke? Het is hun fiets, en hun liggen niet op bed. Dat volk uit de Randstad daar moeite mee heeft, ligt niet aan de Nederlandse taal, maar meer aan de koppigheid van deze lieden om het te leren. En daardoor moet ik mijn dierbare taal laten varen? Ik dácht het niet.

Dus mensen, houd jezelf aan de regels. Hiermee blijf je duidelijk voor iedere taalgenoot, en hoeven we niet iedere 5 jaar de spelling aan te passen. En gebruik alsjeblieft ook op het internet gewoon de officiële taalregels. Enig idee hoeveel spelfouten ik de jongere generatie zie maken omdat ze gewend zijn op msn anders te praten? Niemand weet meer hoe ‘verder’ gespeld dient te worden, en dat is schandelijk.

12 thoughts on “NEDRRLANDS

  1. Briljant artikeltje. =3

    ..En ik weet nog steeds prima hoe het tegenwoordig met het toepassen van de Nederlandse taal gesteld is.

    Hé, kijk! AniVision deel 1 t/m 3 op mijn computer… -wat een toeval dat ik nou net die opmerking maak als afsluiter. =D

  2. Het is Nederlands. Moet ik jou nou nog Nederlands leren?
    En ‘vedder’, wij Nederlanders integreren steeds beter met onze buitenlandse taal. Dat is ‘zowiesow’ handiger voor de buitenlandse mensen. Want ja, Nederlands blijft een lastig taaltje toch. Je ne pas français aussi!

  3. Goed zo! Taal is een belangrijk goed. Mijn vraag is nu; als de taal ‘verloedert’ is dat een teken dat de samenleving hierin mee gaat, dat wil zeggen in de verloedering? Ik hoop van niet, maar het ziet er wel zo uit…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *