Nederlandse kampioenschappen

Of nou ja, de voorrondes. Die werden vandaag gehouden in de Mega bowling te Eindhoven. Niet voor de senioren, die zijn pas 5 en 6 juni in ‘s-Hertogenbosch. Nee, vandaag waren de voorrondes van de jeugd. En omdat Budi graag wilde dat ik ook mee kwam, deed ik dat voor de gein ook maar.

Aldaar bleek dat er een open plekje was. Boosters konden zich melden. Voor de leek; een booster is een persoon die voor spek en bonen meedoet om een lege plek op te vullen. En omdat ik verder toch niet al te veel te doen had, meldde ik me aan.

Ik had dan wel niet m’n eigen spullen bij, maar met een huisbal (die je gebruikt als je geen eigen bal hebt) en evenzo schoenen, vulde ik de plek op baan 30 in. Resultaat? Ik deed ook mee met de Nederlandse kampioenschappen voor de jeugd!

Natuurlijk is iedereen benieuwd naar mijn scores. Ik gooide 143 – 214 – 116 – 152 – 138 – 188 – 167 – 164. Jawel, acht games. Totaal kwam uit op 1320, wat inhoudt dat ik 165 gemiddeld heb staan gooien. Niet slecht, met een bal die eigenlijk te zwaar was en schoenen die half kapot waren.

Ik eindigde op de eerste plek in de booster-klasse. Maar ja, de tegenstand was ietwat mager. Hihi.

Oh, en Budi heeft 179 – 174 – 237 – 206 – 183 – 214 – 197 – 166 gegooid, totaal 1557, 194,6 gemiddeld. Maar hij had wel z’n eigen ballen en schoenen. Valsspeler! Hij staat ook maar vierde, en er moeten nog 13 mensen in zijn klasse spelen. Succes daarmee!

One thought on “Nederlandse kampioenschappen

  1. Hoezo ‘En omdat ik verder toch niet al te veel te doen had, meldde ik me aan.’
    Moest je niet naar mij Kijken?

    Hoezo Valsspeler? Ik ben gewoon goed voorbereid. ik neem altijd me Bowlingballen mee ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *