Gouranga!

Ik weet zeker dat ik deze dag met een lach zal doorstaan. Waarom? Ik kreeg zojuist een Gouranga-mail! :D

Call out Gouranga be happy
Gouranga Gouranga Gouranga
That which brings the highest happiness!

Ik weet dat uit de Hare Krishna-beweging komt, en het tegenwoordig iets betekent als ‘be happy!’.

Gouranga is sanskriet voor “gouden ledemaat” (Gaura Anga), en slaat terug op de monnik Chaitanya Mahaprabhu. Zijn heiligheid zorgt er voor dat als je zijn naam uitspreekt, je met een “geweldig fortuin” gezegend wordt. En wat is er een groter fortuin dan ware vrolijkheid?

Het is dan misschien wel spam, maar dit is een van de weinige soorten die ik met een lach kan aanvaarden. Wil je meer weten over Gouranga, check dan Wikipedia. Mocht je overigens zelf ooit zo’n mail ontvangen, stuur er dan geen terug, want het adres van NeatEye is een valse.

2 thoughts on “Gouranga!

  1. NeatEye = Nitai

    Gevonden op het web:
    “Nitai is another name given to Chaitanya Mahaprabhu – the great Vaishnava prophet from Orissa. He was one of the greatest devotees of Krishna and spearheaded the revival of Hinduism in the eastern part of India. Gaur was his close companion and fellow devotee and the two are often inseparable when referred to, by their devotees.”

    Zo leren we elke dag weer wat nieuws…

    Deze spam krijg ik maar erg weinig. Om de een of andere reden voelen duitse bedrijven er meer voor om mij dagelijks palmbomen aan te bieden… o_O

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *