End of the year, end of…

Het is jammerlijk, maar het jaar 2006 is ten einde, en daarmee meer dan dat…

Een paar uur terug was het allerlaatste feest van de club die het 12 jaar lang volhield, en eurobeat, cyber trance en andere elektronische muziek promootte. Het bracht eurobeat zelfs terug naar de ‘3rd parapara boom’, de derde golf van parapara populairiteit, waar we nog steeds in zitten! Deze Japanse club was echt hét op gebied van eurobeat uitgaansleven, en genoot een wereldwijde populairiteit.

Helaas heeft de eigenaar van het gebouw het contract níet verlengd, en moet de officiële club van Avex vanaf morgen 1 januari een andere plek zoeken. Ik zou echt graag een keer die club van binnen gezien hebben, en met mij zeker weten duizenden fans wereldwijd…

En als dit niet erg genoeg is, kwam ik gisteren tot mijn grote verbazing tot de ontdekking dat mijn favoriete cd store er ook mee is gekapt. In een klein winkeltje in een uithoek van het centrum zat ‘The House of Sounds’, waar Hans al sinds mensenheugenis cd’s verkocht voor een betaalbare prijs. €11,50 voor nieuwe cd’s, was zijn vaste prijs. Maar ook 2e hands cd’s kon je er volop krijgen, net als DVD’s en import cd’s. Hij had wellicht voor een paar ton waarde aan media in zijn shop. Het was mijn main source als het ging om audio en video…

Toen ik er gisteren weer eens binnen wilde stappen, lag de winkel in puin, en stond er op de ramen aangeplakt; ‘GESLOTEN’. Ik probeer Hans nog te vinden, om wat meer uitleg te vragen, maar ik ben bang voor het ergste… :(

Een moment van stilte voor deze twee grote verliezen, alstublieft…

21 thoughts on “End of the year, end of…

 1. Dude, dat is altijd sucky nieuws! En wel heel toevallig dat jou nu ook zoiets moet overkomen, aangezien ik een zelfde schrik reactie had mbt onze vaste chinees. Maar die gaan wel door, itt jou CD winkel ;_;

  Poor you!

 2. Late reply, maar goed. Ik kwam er verleden week ook achter dat de winkel weg is (ik vond deze blog met zoeken op ‘House of Sounds’). Behoorlijk kut, zeker omdat het zo’n unieke zaak was. Ik voel me nu enigszins leeg van binnen.

  Je achtergrond werkt trouwens erg inspirerend, direct na het zien ervan begon ik zelf te tekenen. Ik heb op mijn website inmiddels iets in hetzelfde genre geplaatst. Zeker geen directe kopie, maar in de basis wel geïnspireerd op de jouwe. Zie het als een compliment. :)

 3. Leeg van binnen, inderdaad. Ben er trouwens achter gekomen dat hij is gesloten wegens een belastingsachterstand (het stond in de krant een paar weken terug).

  En bedankt voor je compliment! Jouw page ziet er ook niet slecht uit! :D

 4. House of Sounds was ook mijn winkel. Regelmatig kwam ik daar om de laatste bootlegs van Prince te kopen. Helaas ben ik een paar jaar geleden verhuist naar de andere kant van Nederland en kwam ik er niet meer zo vaak. Toen ik laatst wilde bellen om te vragen wat hij nog allemaal had liggen krijg ik een afgesloten lijn. Balen. Het is tegenwoordig verdomd lastig om dit soort CD’s te krijgen. House of Sounds was echt een begrip. Heeft iemand nog contact met Hans. Misschien een email adres. Misschien kan ik via hem weer aan goede adressen komen voor Live CD’s.

  Bedankt

  Marc

 5. Goed nieuws! Nee, beter dan dat zelfs! Hans is vorige week opnieuw geopend, en heeft zijn hele winkel er meteen mee verbouwd! Je kan nu zelfs dansen in zijn zaak. ;)

  Ik wilde al eerder een blogpostje maken, maar het was er niet van gekomen. .___. (eigenlijk was ik veel te druk bezig met mijn Nintendo DS)

 6. Dat is zeker goed nieuws. Zit hij nog steeds op dezelfde lokatie en onder dezelfde naam. Zo niet waar zit hij dan en wat is de naam van zijn nieuwe zaak. Misschien een telefoonnummer???? Let’s party!!!!!!!!!!

  Marc

 7. Dezelfde lokatie en dezelfde naam. Een telefoonnummer heb ik zo één twee drie niet. Maar die heb ik ook nooit gehad dus kan ik niet zeggen of die hetzelfde is. :)

  Party partyyy~

 8. Telefoonnummer opgevraagd maar House of Sounds is onbekend in Den Bosch. Ik kan me niet voorstellen dat Hans geen telefoon heeft in zijn winkel. Misschien maar gewoon een keer naar Den Bosch gaan.

  Marc

 9. Gisteren langsgeweest, hij heeft nog geen telefoonnummer. Nou ja, hij heeft wel een nummer, maar dat is nog niet aangesloten. Dat laatste kon wel eens een paar weken duren. Hans kon zo snel het nummer niet vinden, maar omdat het toch niet werkte was ik maar weer weg (moest de bus halen!)

 10. Maanden later weer een berichtje bij deze post (Ik weet niet of het berichtje opgemerkt gaat worden door de webmistress, maar er staat nergens een mail-adres op deze site…):

  House Of Sounds is weer dicht. Ik kwam eigenaar Hans gisteren tegen met een tafeltje resterende cd’s op de Snuffelmarkt in de Brabanthallen. En zo kwam ik erachter. Ik herkende z’n kop gelijk.

  Hij zou er ook nog wat proberen te verkopen via Marktplaats.

 11. Webmaster* ;)

  Maar inderdaad, het is weer dicht. Of toch niet?

  De HoS is toendertijd overgenomen door iemand anders, en dat liep op het begin best wel okay. Maar de zomermaanden waren slecht, zodanig dat er definitief gestopt moest worden. Hans was al eerder ontslagen om bepaalde redenen, en hij heeft ook niks meer te zeggen.

  Maar ik had van een vriend van me vernomen dat de HoS voortaan op zaterdagen open is voor een complete leegverkoop, met de afgelopen zaterdag als eerste zaterdag. Ik ben niet wezen kijken, omdat ik het geld niet heb (loon komt pas deze week binnen). En ik ken mezelf goed genoeg om dan tóch flink veel te kopen. Komend weekend ga ik waarschijnlijk wel een kijkje nemen.

  Maar toch thanks for the heads up!

  M’n mail zet ik trouwens niet op m’n site wegens spambots. (;

 12. Een zinnetje wat ik gisteren verstond, toen hij met iemand anders praatte, was ‘ik ben opgelicht’. Het fijne weet ik er niet van, maar dat klinkt dus niet goed.

 13. Hij kon de huur niet meer betalen en had gigantische schulden bij de belasting. Daarom was het destijds dicht gegaan (zie originele post). Toen had Rob het overgenomen, en had Hans nog in dienst.
  Maar omdat er dus flinke schulden waren, moest dat eerst terugverdiend worden, alvorens er weer ingekocht kon worden. En meneer Hans bleef gewoon vrolijk inkopen, zonder dat Rob er weet van had. En zo is er nog wel meer gebeurd, waarna Rob uiteindelijk Hans heeft ontslagen.

  Dit is wat ik heb begrepen van Rob. Hans heeft me ook verteld dat ie is opgelicht, maar nooit verteld hoe dat dan is gebeurd, dus ik geloof er niet veel van. (:

  Maar ja, Rob is nu ook weg, en de huisbaas is nu alles aan het leegverkopen. :x

 14. ja hans is weg zat er aan te komen het ging jaren geleden al niet goed fikse schulden maar ja hij zal niet de enige zijn die verdwijnt over een tijd zeg maar op lange termijn gaat al zulk zaken dicht ik ben bij hans ook veel gekomen zo n jaar of 5 geleden zat ik er elke dag maar ja door schulden moest ik stoppen hans had al lang grote schulden geen telefoon geen licht wat moet je dan by the way dear hans surrender yourself

 15. hier van mij een goede tip ga naar pieter v oss die gaat binnenkort ook sluiten na 25 jaar heb ik gehoord alles in de uitverkoop want ja pieter is de grootste van den bosch na frans de kok en hans v liempt

 16. ik heb hans leren kennen als iemand die iedereen vertrouwde maar ja daar kom je in deze tijd niet ver mee mede daardoor is het jaren geleden mis gegaan dusja het zat er aan te komen rob ken ik dus niet maar je ziet wel vroeg of laat komt de man met de hamer en dan is het finito over een ex klant

 17. Pieter Van Osch gaat ook weg? Daar weet ik niets van. Niet dat ik daar nou zo vaak kom, maar toch. Toevallig was ik er gisteren eventjes. Ik zal het de volgende keer vragen aan een goede vriend van me, die daar werkt (Michiel).

  Overigens is de HoS in december iedere zaterdag open voor een leegverkoop! En er staat nog best wat binnen. Dit bericht staat op de ramen en deuren van de HoS aangeplakt enzo.

  Ik denk dat ik 1 december vrij ga houden.

 18. bij deze wil ik zeggen dat het een vergissing was dat pieter v oss gaat sluiten ik had het via via gehoord maar het is dus niet zo gelukkig maar pieter is de beste groetjes van een klant

 19. by the way probeer maar eens aad s platenzaak in tilburg die man heeft alles wat je zoekt werkelijk liggen hij heeft de hele collectie van radioman peter de mooy god hebbe zijn ziel in zijn zaak liggen dat is good stuff probeer maar eens tip neem veel geld mee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *