Drie weken

Voor de mensen die de vorige post niet helemaal snapten… Ik ben vandaag naar Amsterdam geweest, waar in een verlaten, afgelegen scheepswerf is omgebouwd tot PS3 lounge. 8 PS3’s, 7 schermen die groter zijn dan ik zelf ben en een beamer, chille banken en een gezellige sfeer.

Samen met 7 anderen, waaronder mijn buddy Jasper, heb ik dus de gehele ochtend een aantal PS3 games uit mogen testen. Waarom? Jasper had een simpele prijsvraag gewonnen, waar 5 winnaars ieder een persoon mee mochten nemen om een ochtend te chillen, gamen, en gamen. Nu had een van die vijf zich niet gemeld, dus waren we er maar met z’n achten!

Het begon eigenlijk al om 9.00 uur, maar dat was voor ons echt onmogelijk te halen, dus kwamen we pas rond 9.30 uur aan (na er een keer voorbij gelopen te zijn.. leuk, zo’n secret locatie). Henk deed de deur open, en nodigde ons uit in het gastenboek te schrijven. Simpel onze naam, was voldoende. Vervolgens nam hij ons mee naar boven, waar hij ons wees op een gigantische hal waar vroeger schepen gebouwd werden. Toen we een etage hoger wilden gaan, werden we terug naar beneden gestuurd door wat andere gamers. Blijkbaar was TMF aan het filmen, of iets dergelijks. Achteraf bleek het [die ene doos] van Reaction te zijn! Had eigenlijk moeten vragen of ik met haar op de foto mocht. ;)

Enfin, toen we dus eindelijk naar binnen mochten, kwamen we in een chille lounge gevuld met relaxte banken, chilled drinks, cookies, hueg tv’s en natuurlijk PlayStation 3’s. ‘Vermaak jezelf!’, werd ons opgedragen. Nou, okay! Na de koekjestrommel en koelkast geraid te hebben, zijn we dus flink gaan gamen, geprobeerd die dingen laten crashen (het is me twee keer gelukt; een keer ingame, en een keer in de webbrowser), socializen en nog meer klooien met die PS3’s.

Het gamesaanbod viel best wel tegen, maar, eerlijk is eerlijk, zo heel veel goeie games zijn er op het moment ook nog niet. De games die er waren zijn Formula One iets dinges, Ridge Racer 7, Gran Turismo HD, MotorStorm, Genji, Resistance, Tekken 5 DR, Lemmings, Go Sudoku, Rubber Ducky en Blast Factor. Games waar ik het meeste fun aan heb beleefd zijn Lemmigs, RR7, Tekken 5 (hoewel dat gewoon een gepimpte versie van de PS2 release is) en Blast Factor (een typische japanner game).

Toch was het een erg tof event om mee te maken, vooral ook omdat de PS3 hier pas over drie weken in de winkels ligt. Bij ons vertrek rond 13.00 uur kregen we nog een leuke PlayStation 3 mok mee, en omdat mijn ondergekladder-van-het-gastenboek (I should’ve made a picture) iets uitliep, hadden we de pont gemist en moesten Jasper en ik samen met Henk wachten op de volgende. Na wat gebabbel kreeg ik nog een PlayStation 3 pen van Henk, en scheidden onze wegen bij het Centraal Station.

Foto’s in de gallery!

One thought on “Drie weken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *