Superstar DJ

Ik ben een superstar dj. Denk je dat ik aan het ijlen ben? Nou, dat ben ik niet. Laat het me uitleggen.

Al een tijdje is er een revolutie gaande binnen de dj-wereld. Het heet DJ Tutor. De DJ Tutor, in het dagelijkse leven beter bekend als Johnathan, hoopt door middel van filmpjes op YouTube het principe van dj’en uit te kunnen leggen op zijn eigen ‘nutty’ manier. Het gaat hier om iedere soort dj, van mobile dj tot club dj, van turntablist tot radio jockey. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een heus icoon, en iedere DJ die ook maar een beetje op internet zit, weet wat ‘practise & n joy’ inhoudt.

Dit ‘practise & n joy’ is namelijk de zin waarmee hij al zijn videos afsluit. Het staat voor waar het eigenlijk allemaal om draait. Je moet oefenen, maar vooral plezier hebben. Lukt het een keertje niet, ga dan niet lopen mokken, maar zet een big smile op je gezicht, en ga gewoon verder. Wat maakt het ook uit? ‘It’s all about having a bit of fun!’.

Toen Johnathan 2 jaar geleden begon met DJ Tutor, had hij geen idee wat hem dit allemaal zou brengen. Duizenden bezoekers vanuit de hele wereld, waarvan enkelen zelf hun eigen bijdrage leveren met hun eigen video’s, bedrijven die hem spullen sturen om te reviewen, en uitgroeien tot een ware beroemdheid. Maar was het daar allemaal om te doen? Hij zegt van niet, en ik geloof hem daarin. Het zijn leuke bijkomstigheden, maar het draait gewoon om het feit dat je andere mensen helpt. Neem bijvoorbeeld DJ Pedster, een man met een handicap waardoor hij zijn handen niet kan gebruiken (maar dat wordt een ander verhaal, beloofd!). Door de hulp van Johnathan kan Pedster doen wat hij leuk vindt, en júist dat is hetgeen dat Johnathan graag ziet. Al is het maar een klein beetje, dat ene kleine beetje kan veel betekenen voor iemand, en dan is het al goed.

Wat ons ook brengt bij het superstar dj principe. Want, wanneer is iemand nou een superstar dj? Wie zijn superstar dj’s? Ik weet zeker dat nu onder andere Armin van Buuren, Tiësto, Ferry Corsten, en dat soort mensen je te binnen schieten. Ja, deze mensen zijn inderdaad ‘s werelds beste dj geweest (of zijn dat nog steeds). Maar waarom?

Volgens Johnathan, en hier ben ik het compleet mee eens, is een superstar dj niet per se iemand met grote naam en faam. Nee, helemaal niet. Als jíj, als dj, op je slaapkamer een kleine set maakt, en deze voor 2 of 3 vrienden draait waardoor je hun avond helemaal top hebt gemaakt, dan ben jíj de superstar dj! Het gaat niet om die duizenden andere mensen, maar voor die paar vrienden die helemaal uit hun dak gaan op jouw muziek. Jíj hebt hun avond gemaakt, en voor jouw vrienden ben jíj dan, op die avond, hun eigen superstar dj. Superstar dj.

Dus ik zeg nu, wederom, ik ben een superstar dj. Wil je een voorbeeld? Afgelopen zaterdag waren 80 mensen uit hun dak gegaan op Deshima Sounds. Wie waren de schuldigen? Juist, DJ Neodash, en ondergetekende, emkaa supersterretje.

Grappig, toch? Ik weet namelijk dat ik helemaal geen supergoede dj ben. Ik doe m’n best, having a bit of fun, maar no way zie ik mezelf als een supergoede dj. Maar als je me hoort zeggen dat ik een superstar dj ben, dan weet je nu wat ik bedoel.

Voor de mensen die het willen zien, de superstar dj vlog van Johnathan. En niet dat je het kan lezen of begrijpen, maar bedankt voor alles, Johnathan!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *