We bellen!

Sinds een half jaar zijn veel telecom bedrijf actief via het internet. Mobiel bellen via internet; geen gedoe meer met opwaardeerkaarten, geen extra kosten voor een klantenservice, je maakt gewoon direct vanaf je rekening geld over op je account bij je aanbieder. Simpel als wat, en omdat je geen opwaardeerkaarten en andere shit hebt, is het nog eens gigantisch goedkoop ook!

Bellen met een vliegtuig?

Ik probeerde dat uit, een tijd terug. easyMobile.nl (van de easyJet group) was toen het goedkoopst, en vol goede moed meldde ik mij aan. Alles ging goed en wel, totdat ik 5 juli een mail kreeg.

Beste easyMobile klant,
Het spijt zeer dat wij u moeten informeren dat easyMobile in Nederland haar activiteiten staakt, ten gevolge van het tegenvallende klantenaantal.
Conform onze algemene voorwaarden, zeggen wij hierbij uw overeenkomst met easyMobile op met inachtneming van een opzegtermijn van 30 dagen. U kunt tot en met 5 augustus 2006 gebruik blijven maken van onze diensten. Vanaf 6 augustus 2006 is dat dus niet meer mogelijk.

Hmm.. Leuk. Ik had eerlijk gezegd niet veel anders verwacht. De easyJet groep heeft geen basis in de mobiele telecom markt, in tegenstelling tot andere concurenten zoals bijvoorbeeld SimYo (KPN). Voor hen is het dus extra moeilijk.

Maar goed, ik dus weer op zoek naar een andere provider. Na wat zoekwerk bleek Tele2 Champion het goedkoopst (tja, ik blijf Nederlander). Volgens de procedure meld je je aan, maak je 20 euro over voor een beginsaldo, krijg je een sms met wanneer je wordt overgezet naar Tele2, en binnen 2 weken krijg je een brief met daarbij je nieuwe SIM-kaart. Dus ik meld me vrolijk aan, maak 20 euro over en wacht op de sms. Inmiddels krijg ik van easyMobile.nl aanbiedingen om over te schakelen naar SimYo. Daar heb ik echter geen zin in, aangezien ik me al aangemeld heb voor Tele2 Champion.

Vorige week (4 weken na de aanmelddatum) heb ik nog steeds niks vernomen van Tele2, en stuurde ik een mail, met daarin de vraag waar alles blijft.

Uit onze gegevens blijkt dat uw aanvraag is afgewezen, wat de reden hiervan is, is bij ons helaas niet bekend. U zal hier nog een brief over ontvangen.

Huh? Afgewezen? Hoe dat? Ik heb verdorie 20 euro aan jullie overgemaakt, en dan komen jullie (nu pas!) hiermee? Wat krijgen we nou?!

Kort daarna krijg ik een sms met de tekst: “Beste, uw portering naar Tele2 wordt op 18-08-2006 uitgevoerd”. 18 augustus pas?! Daar heb ik niks aan, want easyMobile stopt er na 5 augustus mee! Dus, stuur ik een mail waarin ik vraag hoe het nu verder gaat. Kan ik blijven bellen (nee, duh!), wat gaat er nu gebeuren, blijft m’n nummer gelijk, en wtf is this shit? Reactie kwam een dag later.

Daar uw aanvraag in eerste instantie is afgewezen, en daarna toch is goedgekeurd, bent u de dagen totdat u wordt overgenomen door Tele2 helaas niet bereikbaar. U bent pas weer bereikbaar op 18 augustus. Uw SIM-kaart wordt uiterlijk 2 dagen van te voren verstuurd. U heeft deze dus voor de daadwerkelijke portering in huis. Indien dit niet het geval is, willen wij u vriendelijk verzoeken dit per e-mail aan ons door te geven.

The company that brings you bills in time

Awesome. Niet alleen wordt de helft van m’n vraag niet beantwoord, ik kan ook nog eens 2 weken niet bellen of gebeld worden door een fout aan Tele2 zijde. Geweldig. Dus vanaf morgennacht tot (en met?) 18 augustus zal ik onder een ander nummer bereikbaar zijn. Wil je dat nummer hebben, vraag het dan maar aan me. Het is overigens hetzelfde nummer als ik een half jaar terug ook had. Iets met veel 3’s. Als het goed is heb ik daarna weer hetzelfde nummer als ik nu heb (let’s hope so), dus als je me niet hoeft te bereiken, verander dan je gegevens ook niet.

En nogmaals bedankt, Tele2! Hopelijk is de kwaliteit van jullie netwerk beter dan dat van jullie klantenservice!

2 thoughts on “We bellen!

  1. Dude! Jammer om te horen dat je zo tegen problemen aan loopt…

    Maar je weet wat ze zeggen: If you pay peanuts, you’ll get monkeys… Oftewel: je krijgt waar je voor betaald…

    :)

    Naja… Hopelijk zijn je problemen over als Tele2 je aan heeft gesloten… Tot dan MSNen we wel… Alsof we dat nog niet deden :p

  2. Nya. Ik bel ook sinds een paar maanden met een internet-abbonement. Simyo in mijn geval.

    Grootste voordeel van internet-abbo’s is dat je niet meer zoveel facturen krijgt. :P

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *