Macaroni

Jeetje, de titels van de blogposts blijven wel over eten gaan, eh? Overigens was, voor de liefhebbers van statistieken, de afgelopen blogpost de 200e. Toch netjes, zo sinds 2006.

Maar goed, macaroni dus. Weten we nog hoe ik gisteren vertelde dat ik met een grote schoonmaak bezig ben geweest? En hoe ik hoopte dat het er vanmorgen nog steeds zo netjes uit zou zien? Ja? Dan nu het vervolg. En omdat een beeld meer zegt dan duizend woorden, heb ik er hier een paar bij elkaar genomen.

Makkeroni

Voor de mensen die minder begaafd zijn als het om visuele voorstellingen aankomt: in het midden de onderkant van de binnenkant van de vaatwasser (een grote natte drapperige boel met stukjes macaroni), links het bestekbakje met, jawel, macaroni, en rechts de pan, welke blijkbaar vol met macaroni in de vaatwasser is geplaatst.

Welke randebiel heeft het in zijn of haar hoofd gehaald om een volle pan met macaroni in de vaatwasser te zetten? Serieus?! Alles zat onder de macaroni; de pan, het bestek, maar ook glazen en borden die er ook nog in stonden. En alsof dat niet erg genoeg is, was ook heel het afvoerputje verstopt. Ik heb met veel pijn en moeite het gros van de natte, plakkerige en vooral ijskoude pastaresten uit het apparaat kunnen halen, en met behulp van sponsjes en handdoeken het overtollige kotsvloeistof over kunnen hevelen naar een emmer. Renate hielp gelukkig mee, maar dan nog zijn we een lange tijd bezig geweest het apparaat schoon te krijgen. Gelukkig kwam een van de huisgenootjes, die nergens nog weet van had, nét binnen. Dat ene meisje die gisteren aan het zemen was. Ze reageerde even geschokt als wij deden, maar hielp mee door de glazen en pannen die vermacaroniet waren te ontdoen van allerhande plakkerigheden. Iew.

Taart!

Gelukkig hadden we saucijzenbroodjes. Even later moesten we naar het centrum om de zwarte inkt bij te laten vullen, aangezien de printer door zijn voorraad heen was. Niet al te lang later (nou ja, eigenlijk duurde het nog een paar uur), was Renate’s stageverslag af, jahoe. Taart! Renate kijkt ook zo vrolijk, hihi.

Nu is het inmiddels alweer kwart over acht, en ik heb nog geen eten gemaakt. Ik denk dat ik toch maar wat van die salade van gisteren pak (er is nog over!), het restant aardappeltjes ga bakken en de kipnuggets op ga maken. Renate is er toch niet. Hihi.

Oh, en die film? Die moet ik nog steeds gaan kijken.

One thought on “Macaroni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *